9 strategieën voor meer websitebezoekers te krijgen

Marketing strategieën voor startende ondernemers om meer website bezoekers te krijgen

Voor startende ondernemers is het essentieel om voldoende bezoekers op hun website te krijgen, omdat dit direct kan leiden tot meer klanten en omzet. Daarnaast vergroten meer websitebezoekers de naamsbekendheid en online aanwezigheid van je bedrijf. Maar hoe krijg je meer bezoekers op je website? Er zijn verschillende strategieën die je als startende ondernemer kunt gebruiken om meer websitebezoekers te krijgen. Allereerst is het belangrijk om te weten wat je doel is en hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan het verkrijgen van meer websitebezoekers. In deze blogpost delen we 15 strategieën om meer bezoekers op je website te krijgen. Van SEO tot contentmarketing en van social media tot betaalde advertenties, we bespreken alle belangrijke marketing strategieën voor startende ondernemers.

Bepaal je doel voor meer websitebezoekers

Meer websitebezoekers genereren is essentieel voor het online succes van je bedrijf. Maar wat is je doel daarbij? Wil je meer mensen naar je website lokken om te adverteren? Of is je doel om meer producten of diensten te verkopen? Zorg ervoor dat je duidelijk een doel en strategie voor ogen hebt voordat je begint met het implementeren van titels en internetmarketingtactieken.
Het vinden van meer sitebezoekers kan niet uw enige doel zijn. Een strak plan waarbij tijd en geld op lange termijn beschikbaar zijn, is cruciaal. Zorg ervoor dat je website technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat de sitecrawlbot de pagina’s kan identificeren en indexeren.
 Vergeet niet om goede meta-tags en alt-teksten te gebruiken om de pagina’s aan te vullen. Houd bij het opzetten en optimaliseren van de website de gebruiker altijd in het achterhoofd, zodat de site intuïtief en gebruiksvriendelijk blijft en de bounce rate minimaal is. Als je geen technische expertise hebt, kan je dit aan ons overlaten, hierbij helpen we je en heb jij zo minder kopzorgen.

1. Meer websitebezoekers krijgen via eigen netwerk

Een effectieve manier om meer websitebezoekers te krijgen is via je eigen netwerk. Denk hierbij aan vrienden, familie, collega’s en partners die je kunnen helpen je website te promoten. Vraag hen om je website te delen op hun social media-kanalen of om een link naar je website in hun eigen nieuwsbrief of blog op te nemen. Zo vergroot je de zichtbaarheid van je website en trek je meer bezoekers aan. Een andere strategie om je eigen netwerk te gebruiken is door een referral programma op te zetten. Hierbij beloon je bestaande klanten die nieuwe klanten naar je website verwijzen. Dit kan in de vorm van korting op hun volgende aankoop, gratis producten of andere incentives. Het is een goede manier om niet alleen meer websitebezoekers te krijgen, maar ook trouwe klanten te belonen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van forums en online gemeenschappen om meer websitebezoekers te genereren. Zoek naar forums of groepen die relevant zijn voor jouw niche en deel waardevolle informatie, beantwoord vragen en geef advies. Plaats ook links naar je website in je berichten, maar zorg ervoor dat dit geen spam wordt. Door actief te zijn in deze online gemeenschappen kun je jezelf als expert positioneren en zo meer bezoekers naar je website trekken.

2. Meer websitebezoekers krijgen via Sociale media

Meer websitebezoekers kringen via Sociale media
Meer websitebezoekers krijgen is voor veel bedrijven een uitdaging. Naast technische optimalisatie en goede content is sociale media ook een belangrijke factor om meer bezoekers te krijgen.
Er zijn verschillende manieren om via sociale media meer websitebezoekers te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld interessante en relevante content delen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Ook kan je actief deelnemen aan groepen en discussies op LinkedIn om je expertise te tonen en meer bezoekers te trekken. Instagram en Pinterest zijn daarnaast visuele platformen, waarop je door middel van mooie visuals je doelgroep kan aanspreken.
Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste kanalen waarop jouw doelgroep actief is en om consistent te blijven posten. Daarnaast kan je ook gebruik maken van betaalde advertenties om je bereik te vergroten en meer websitebezoekers te genereren.
Kortom, sociale media kan een effectieve en laagdrempelige manier zijn om meer websitebezoekers te krijgen en je merk te versterken. Maar vergeet niet om een goede balans te vinden tussen promotie en relevante content bieden.

3.  Meer websitebezoekers krijgen via E-mail marketing

Een andere strategie om meer websitebezoekers te krijgen is via e-mail marketing. Email marketing is een doeltreffende manier om een band op te bouwen met je doelgroep en hen op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen.
Het begint allemaal met het opbouwen van een e-maillijst. Je kunt bijvoorbeeld een optin-formulier op je website plaatsen waar bezoekers zich kunnen inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Of je kunt bestaande klanten vragen of ze zich willen inschrijven voor jouw e-maillijst.
Het is belangrijk om waardevolle content aan te bieden aan je abonnees, dus zorg dat de inhoud van je nieuwsbrief relevant en interessant is voor hen. Personaliseer je e-mails met de naam van de ontvanger en stuur gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van hun interesses en aankoopgeschiedenis. Zo voelen ze zich betrokken bij jouw merk en zijn ze eerder geneigd om weer terug te komen naar je website. Maar let wel op: spam je abonnees niet met te veel e-mails en zorg dat ze zich op elk moment kunnen uitschrijven.
Met een goed opgebouwde e-maillijst en waardevolle content kun je meer websitebezoekers krijgen en je conversie verbeteren.

4. Meer websitebezoekers krijgen via SEO optimalisatie

Meer websitebezoekers kringen via SEO optimalisatie Het is belangrijk om te weten dat Google rankt op pagina’s en niet op domeinen. Dit betekent dat elke pagina op je website zo relevant mogelijk moet zijn voor het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Het is niet voldoende om alleen je homepagina te optimaliseren. Elke pagina draait rond één specifiek onderwerp en moet geoptimaliseerd worden voor één specifiek hoofdzoekwoord. Maak dus niet de fout om dezelfde zoekwoorden op elke pagina van je website te zetten of ze allemaal op één pagina te proppen. Begin elke goede SEO strategie met een zoekwoorden onderzoek. Ontdek welke woorden mensen intypen als ze op zoek zijn naar jouw aanbod. Het is belangrijk om te letten op de intentie van de zoekopdracht. Zo ontdek je waar mensen echt naar op zoek zijn. Bijvoorbeeld, als je een weddingplanner bent, zou je kunnen overwegen om een salesgerichte pagina te maken rond het zoekwoord “weddingplanner antwerpen” en een meer informatieve blogpost over de kosten van een weddingplanner. Voor meer online bezoekers is het belangrijk om te weten wie je naar je site wilt krijgen. Bepaal je doelgroep door gesprekken te voeren of gebruik de inzichten van verschillende afdelingen binnen je organisatie. Stel vervolgens een buyer persona op om een zo goed en visueel mogelijk beeld te schetsen van je ideale klant. Een effectieve manier om meer websitebezoekers te genereren is door te investeren in zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat je je webpagina’s goed inricht zodat ze goed gevonden worden in zoekmachines wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar jouw aanbod. Door te zorgen dat de juiste zoekwoorden op de juiste plek staan en door te focussen op de content kun jij je website hoger laten ranken. Het is van groot belang dat jouw website mobielvriendelijk is, zodat je ook mobiele bezoekers kunt aantrekken. Veel mensen zoeken namelijk via hun smartphone of tablet. Zorg er dus voor dat je website responsieve is. Test je website op verschillende apparaten om te zien of het goed zichtbaar is op zowel desktop, tablet als smartphone. Met deze stappen trek jij ook mobiele bezoekers aan en kun je je bezoekersaantal verhogen.

5. Meer websitebezoekers krijgen via Video content

Meer websitebezoekers kringen via Video content
Video content is een geweldige manier om meer websitebezoekers te krijgen. Mensen zijn visueel ingesteld en video’s kunnen hun aandacht langer vasthouden dan tekstuele inhoud. Door interessante en boeiende video-inhoud te maken, kun je meer verkeer naar je website genereren.
Het is belangrijk om video’s te optimaliseren voor zoekmachines, zodat ze beter kunnen scoren in zoekresultaten. Daarnaast kunt u video’s op sociale mediaplatforms delen om meer zichtbaarheid te krijgen en uw publiek te vergroten.
Zorg ervoor dat je links toevoegt naar je website in de beschrijving van je video om bezoekers te leiden naar meer inhoud op je website. Een andere strategie om meer websitebezoekers te krijgen, is door middel van gastbloggen. Door artikelen te schrijven voor andere websites in jouw branche, kun je een nieuw publiek bereiken en tegelijkertijd je merk versterken.
Het is belangrijk om te zoeken naar websites met een groot en betrokken publiek en ervoor te zorgen dat je inhoud relevant is voor beide websites. Door links naar uw website toe te voegen in uw gastartikelen, kunt u meer verkeer naar uw website genereren. Je kunt ook gebruikmaken van emailmarketing om meer bezoekers naar je website te krijgen. Door nuttige en interessante inhoud te verstrekken in uw e-mailnieuwsbrieven, kunt u uw publiek betrokken houden en verkeer naar uw website genereren.
Zorg ervoor dat de inhoud van uw nieuwsbrief relevant is voor uw doelgroep en dat u oproepen tot actie toevoegt om bezoekers naar uw website te leiden. Een andere effectieve manier om meer websitebezoekers te krijgen, is door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door uw inhoud te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u hoger scoren in zoekresultaten en meer verkeer naar uw website genereren.
Het is belangrijk om te zoeken naar relevante zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt en deze in uw inhoud op te nemen. Zorg er ook voor dat uw website goed gestructureerd en gebruiksvriendelijk is en dat u regelmatig inhoud blijft toevoegen om uw website up-to-date te houden. Ten slotte is het integreren van sociale media in uw marketingstrategie een andere geweldige manier om meer websitebezoekers te krijgen. Door actief te zijn op sociale mediaplatforms en regelmatig interessante inhoud te delen, kunt u een groter publiek bereiken en meer verkeer naar uw website genereren.
Zorg ervoor dat u links toevoegt naar uw website in uw sociale media-posts om bezoekers naar uw website te leiden. Het is ook belangrijk om te zoeken naar relevante hashtags en te stellen om betrokkenheid bij uw publiek te vergroten.

6.Meer websitebezoekers krijgen via google bedrijfspagina

Meer websitebezoekers kringen via google bedrijfspagina
Meer websitebezoekers krijgen via Google is een belangrijk doel voor veel bedrijven. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf. Dit is een gratis tool waarmee je een bedrijfspagina kunt maken op Google  Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf op Google, waardoor potentiële klanten je sneller kunnen vinden. Je kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over je bedrijf, zoals adresgegevens, foto’s en openingstijden.
Ook kun je klantrecensies toevoegen. Potentiële klanten kunnen op deze manier een beter beeld krijgen van je bedrijf en eerder geneigd zijn om zaken met je te doen. Het is belangrijk om je bedrijfsprofiel up-to-date te houden en regelmatig te reageren op recensies van klanten om een betrokken en betrouwbaar imago op te bouwen.

7. Meer websitebezoekers krijgen via Blog artikelen

Met blog artikelen is het mogelijk om meer websitebezoekers te krijgen. Schrijf regelmatig interessante en informatieve blogartikelen over de onderwerpen die aansluiten bij jouw doelgroep. Hierdoor kan je niet alleen meer bezoekers aantrekken, maar ook je positie versterken in zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden in je teksten om de kans te vergroten dat je website gevonden wordt. Zorg ervoor dat de artikelen goed geschreven zijn en een toegevoegde waarde hebben voor de lezer. Door het delen van jouw blog artikelen op social media kan je nog meer websitebezoekers aantrekken. Plaats de link naar het artikel op jouw social media pagina’s en laat zien dat je de expertise in huis hebt op jouw vakgebied.
Deel de artikelen ook op fora en websites waar jouw doelgroep actief is. Zo kan je een breder publiek bereiken en meer websiteverkeer generen. Gastbloggen op andere websites binnen jouw vakgebied kan ook bijdragen aan het aantrekken van meer websitebezoekers. Schrijf een artikel voor een andere website met in het artikel een link naar jouw eigen website. Hierdoor kan je ook de aandacht van de lezers van die website trekken.
Het is belangrijk om te zorgen dat het onderwerp aansluit bij jouw doelgroep zodat je meer kans hebt dat zij doorklikken naar jouw website. Door het delen van praktische tips en nuttige informatie kan je ook meer websitebezoekers aantrekken via je blog artikelen. Maak lijstjes met handige tips of deel jouw kennis over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep.
Hierdoor kan je laten zien dat je de expert bent op jouw vakgebied en kan je meer vertrouwen winnen van potentiële klanten.
Zorg er wel voor dat je niet te veel informatie deelt zodat de lezers alsnog naar jouw website moeten komen voor meer informatie.

8. Meer websitebezoekers krijgen via influencers

Meer websitebezoekers kringen via influencers
Een andere strategie om meer websitebezoekers te krijgen, is door samen te werken met influencers. Dit zijn personen met een groot online bereik in een bepaalde niche of branche.
Door influencers in te zetten, kun je hun doelgroep bereiken en nieuwe bezoekers naar jouw website trekken. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar welke influencers relevant zijn voor jouw doelgroep en te zorgen voor een goede match tussen de influencer en jouw bedrijf.
Denk bijvoorbeeld aan het laten schrijven van een blogpost of het delen van een Instagram post waarin jouw product of dienst wordt genoemd. Hierbij is het van belang dat de samenwerking authentiek en niet te commercieel overkomt.
Een goede samenwerking met influencers kan voor veel extra websitebezoekers zorgen en jouw naamsbekendheid vergroten. Zorg er wel voor dat je de juiste influencers selecteert en een duidelijke strategie hebt voor de samenwerking.

9. Meer websitebezoekers krijgen via Online advertenties

Online advertenties zijn een effectieve manier om meer websitebezoekers te krijgen. Je kunt adverteren op verschillende platformen zoals Google Ads, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Door gebruik te maken van de juiste targeting kun je jouw doelgroep bereiken. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en te experimenteren met verschillende soorten advertenties en targeting om te zien wat het beste werkt.
Een voordeel van online advertenties is dat je resultaten meteen kunt meten en bijsturen waar nodig. Het is daarom belangrijk om de statistieken in de gaten te houden en te kijken naar welke advertenties en targeting het meeste succes opleveren. Een andere mogelijkheid is retargeting. Dit houdt in dat je advertenties laat zien aan mensen die al eerder op jouw website zijn geweest, maar nog geen actie hebben ondernomen. Door herhaaldelijk onder de aandacht te komen bij deze groep potentiële klanten vergroot je de kans dat zij alsnog overgaan tot actie. Retargeting is mogelijk op verschillende platformen, zoals Google Ads en Facebook. Naast online advertenties kun je ook gebruikmaken van affiliatie marketing. Hierbij werk je samen met partners die jouw product of dienst promoten op hun eigen kanalen. Zij krijgen een commissie als er via hun link een aankoop wordt gedaan. Door affiliatie marketing in te zetten vergroot je je bereik en kun je een nieuwe doelgroep aanspreken. Tot slot is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen en deze te delen via social media kanalen. Door interessante en relevante content te bieden vergroot je de kans dat potentiële klanten terugkeren naar jouw website. Dit kan ook helpen bij de vindbaarheid in zoekmachines, omdat nieuwe content de ranking van je website kan verbeteren. Kortom, door slim gebruik te maken van online advertenties, retargeting, affiliatie marketing en het delen van relevante content, kun je meer websitebezoekers krijgen en daarmee meer potentiële klanten bereiken.

Conclusie:  Meer websitebezoekers strategieën voor startende ondernemers

Wil je meer websitebezoekers genereren? Dan zijn er vele strategieën die je kunt inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld je website optimaliseren voor zoekmachines, adverteren op Google, social media marketing doen of emailmarketing inzetten. Maar welke strategieën werken het beste voor jouw bedrijf?
Het is belangrijk om eerst je doelgroep te bepalen en in kaart te brengen wat hun behoeften zijn. Op basis hiervan kun je gerichte marketingacties opzetten en zo het juiste publiek aanspreken. Ga aan de slag met zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Door je website zo in te richten dat zoekmachines deze goed kunnen vinden en ranken in de zoekresultaten, zorg je ervoor dat potentiële klanten je kunnen vinden. Daarnaast kun je ook adverteren op Google via Google Adwords. Dit biedt de mogelijkheid om je doelgroep heel specifiek te bereiken. Bij social media marketing is het belangrijk om te kijken op welke kanalen je doelgroep actief is. Door hierop in te spelen en relevante content te delen, kun je meer volgers en websitebezoekers genereren. Ook emailmarketing kan goed werken, mits je relevante en persoonlijke content stuurt naar je abonnees. In conclusie zijn er vele strategieën die je kunt inzetten om meer websitebezoekers te krijgen. Het belangrijkste is om eerst je doelgroep in kaart te brengen en op basis daarvan gerichte acties op te zetten. Door te focussen op zoekmachine optimalisatie, adverteren op Google, social media marketing en emailmarketing kun je op de lange termijn meer websiteverkeer en omzet genereren.
Bericht delen