Het belang van een google bedrijfsaccount

Het Belang van een Google Mijn Bedrijf-pagina voor je bedrijf

Als het gaat om het promoten van jouw bedrijf online, is de aanwezigheid van een Google Mijn Bedrijf-pagina niet langer een mooie extraatje – het is een absolute must. Een Google Mijn Bedrijf-pagina maakt het voor klanten gemakkelijk om jouw bedrijfsinformatie te vinden en vertrouwen te wekken met klantenrecensies en ratings. In deze blogpost lees je waarom het belangrijk is om een Google Mijn Bedrijf-pagina te hebben en hoe je deze pagina kunt optimaliseren om betere zoekresultaten te behalen en meer klanten en potentiële klanten te bereiken.

Waarom een Google Mijn Bedrijf-pagina een must-have is voor elk bedrijf

Een Google Mijn Bedrijf-pagina biedt vele voordelen voor bedrijven die gevonden willen worden in lokale zoekopdrachten.
Hier zijn vijf redenen waarom een Google Mijn Bedrijf-pagina een must-have is voor elk bedrijf:

 1. Lokale vindbaarheid – Een Google Mijn Bedrijf-pagina biedt de mogelijkheid om gevonden te worden in lokale zoekopdrachten.
 2. Bedrijfsinformatie direct zichtbaar – Bedrijfsinformatie en openingstijden kunnen direct weergegeven worden in de zoekresultaten.
 3. Gratis en gebruiksvriendelijk – Een Google Mijn Bedrijf-pagina is gratis te gebruiken en vereist geen technische kennis.
 4. Verhoogde betrouwbaarheid – Klanten vertrouwen bedrijven met een geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf-pagina meer.
 5. Inzicht in prestaties – Een Google Mijn Bedrijf-pagina biedt inzicht in de prestaties van het bedrijf in de zoekresultaten.

Door een Google Mijn Bedrijf-pagina te hebben, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden en hierdoor groeit je klantenbestand. Daarom is het belangrijk dat elk bedrijf een Google Mijn Bedrijf-pagina heeft.

De voordelen van het hebben van een Google Bedrijfsaccount

Naast de voordelen van een Google Mijn Bedrijf-pagina zelf, zijn er ook verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een Google Bedrijfsaccount.

1. Beheerdersrechten voor meerdere gebruikers

Een Google Bedrijfsaccount maakt het mogelijk om beheerdersrechten toe te kennen aan meerdere gebruikers. Dit maakt het efficiënter om de Google Mijn Bedrijf-pagina te beheren en te optimaliseren voor zoekopdrachten.

2. Inzicht in advertentieprestaties

Met een Google Bedrijfsaccount heb je inzicht in de prestaties van advertenties met betrekking tot je Google Mijn Bedrijf-pagina. Hierdoor kun je de effectiviteit van je marketingstrategieën meten en waar nodig verbeteren.

3. Beheer van meerdere Google Mijn Bedrijf-pagina’s

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met een Google Bedrijfsaccount eenvoudig meerdere Google Mijn Bedrijf-pagina’s beheren en optimaliseren. Dit helpt bij het vergroten van de online zichtbaarheid van het bedrijf als geheel.

4. Toegang tot belangrijke tools

Een Google Bedrijfsaccount biedt toegang tot belangrijke tools zoals Google Analytics en Google Ads. Dit helpt bedrijven bij het nemen van data-gedreven beslissingen en het optimaliseren van online advertentiecampagnes.

5. Samenwerking aan online marketingstrategieën

Met een Google Bedrijfsaccount kunnen verschillende gebruikers samenwerken aan online marketingstrategieën en de Google Mijn Bedrijf-pagina’s optimaliseren. Dit zorgt voor een meer coherente en effectievere online aanwezigheid van het bedrijf.

Hoe maak je een Google Mijn bedrijf pagina?

 1. Ga naar Google Mijn Bedrijf

 2. Begin het aanmeldproces

  • Klik op de knop ‘Nu starten’ of ‘Aan de slag’ in de rechterbovenhoek.
 3. Inloggen bij Google

  • Log in met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, zul je er een moeten aanmaken door op ‘Account maken’ te klikken.
 4. Bedrijfsnaam invoeren

  • Voer de naam van je bedrijf in. Als je bedrijf al op Google voorkomt, selecteer het uit de suggesties.
 5. Adres toevoegen

  • Vul het adres van je bedrijf in. Als je een bedrijf hebt dat klanten niet bezoekt, kun je ook kiezen voor servicegebieden.
 6. Categorie kiezen

  • Kies de categorie die het beste bij je bedrijf past. Dit helpt klanten je te vinden wanneer ze zoeken naar de services of producten die je aanbiedt.
 7. Contactgegevens toevoegen

  • Voeg een telefoonnummer en website toe zodat klanten contact met je kunnen opnemen.
 8. Verificatie van je bedrijf

  • Kies een verificatiemethode. De meest gebruikelijke methode is per post waarbij Google een briefkaart naar het opgegeven adres stuurt met een verificatiecode.
  • Andere opties kunnen zijn: telefonische verificatie, e-mailverificatie of instant verificatie (als je al geverifieerd bent via Google Search Console).
 9. Verificatiecode invoeren

  • Zodra je de briefkaart hebt ontvangen, log je opnieuw in bij Google Mijn Bedrijf en voer je de verificatiecode in.
 10. Bedrijfsinformatie optimaliseren

  • Voeg zoveel mogelijk details en foto’s toe om je profiel te optimaliseren. Dit omvat openingstijden, speciale aanbiedingen, en meer.
 11. Beoordelingen en inzichten

  • Moedig beoordelingen aan en reageer op klantfeedback. Gebruik Google Mijn Bedrijf-inzichten om te leren hoe klanten je bedrijf vinden en waar ze vandaan komen.
 12. Updates en posts

  • Blijf je profiel up-to-date houden door regelmatig posts te plaatsen over nieuwtjes, aanbiedingen of evenementen.

Door deze stappen te volgen, kun je een Google Mijn Bedrijf account aanmaken en beheren om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.
Laat mij gerust weten als je nog vragen hebt. Neem gerust telefonisch contact met mij op via +32 492 24 72 14of via e-mail (jay@startupsolutions.be

Hoe je jouw Google Mijn Bedrijf-pagina optimaliseert voor betere zoekresultaten

Een juist gebruik van Google Mijn Bedrijf is belangrijk om goed zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van potentiële klanten. Hieronder vind je enkele tips om jouw Google Mijn Bedrijf-pagina te optimaliseren:

Zorg ervoor dat alle belangrijke bedrijfsinformatie correct is ingevuld op de pagina.

Zorg ervoor dat de bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website en openingstijden juist zijn ingevuld.
Controleer ook regelmatig of deze informatie nog up-to-date is.

Tip:Consistente bedrijfsinformatie draagt bij aan betere zoekresultaten”

Gebruik relevante zoekwoorden in de beschrijving van het bedrijf voor hogere rankings (hogere positie in google).

Gebruik relevante zoekwoorden in de beschrijving van het bedrijf die aansluiten bij de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, kan de vindbaarheid in zoekopdrachten verbeterd worden.

Upload regelmatig nieuwe foto’s en video’s om de pagina actueel te houden.

Upload regelmatig nieuwe foto’s van producten, diensten of de locatie van het bedrijf om de pagina fris en actueel te houden. Voeg ook video’s toe om een beter beeld te geven van het bedrijf aan klanten.

Zorg ervoor dat de NAP-gegevens (naam, adres, telefoonnummer) consistent zijn op de pagina en op uw website.

Consistentie in NAP-gegevens draagt bij aan betere zoekresultaten en zorgt dat klanten gemakkelijker contact kunnen opnemen met het bedrijf.

Maak gebruik van Google Posts om promoties en updates te delen op de Google Mijn Bedrijf-pagina.

Plaats regelmatig updates over het bedrijf op Google Posts (berichten). Het is een goede manier om snel en eenvoudig nieuwe producten en diensten of speciale aanbiedingen onder de aandacht te brengen bij klanten.

Tip: Vergeet niet de juiste categorieën en attributen te selecteren, dit heeft ook invloed op de vindbaarheid van het bedrijf.

Het belang van reviews recensies op je Google Mijn Bedrijf-pagina

Reviews op je Google Mijn Bedrijf-pagina zijn belangrijk voor het succes van je bedrijf. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Google recensies hebben invloed op de click-through rate en rankings (positie in google). Hoe meer positieve reviews je hebt, hoe hoger jouw bedrijf in de zoekresultaten zal verschijnen.
 • Positieve recensies verbeteren de geloofwaardigheid van jouw bedrijf en trekken meer klanten aan.
 • Reageer open en transparant op alle reviews, ook op negatieve, om vertrouwen te wekken bij zowel bestaande als potentiële klanten.
 • Vraag klanten om een review achter te laten na een positieve ervaring met jouw bedrijf. Dit kan je doen door simpelweg te vragen om hun feedback of door een follow-up e-mail te sturen.
 • Gebruik negatieve reviews als feedback om jouw bedrijf te verbeteren en klanttevredenheid te vergroten.
  Neem dus de tijd om te reageren op negatieve recensies en zoek naar manieren om in de toekomst een betere ervaring te bieden.

Kortom, google recensies zijn een waardevolle manier om feedback te krijgen van klanten en jouw bedrijf te verbeteren. Het belangrijkste is om regelmatig reviews te verzamelen en actief te reageren op alle feedback.

Google mijn bedrijf

Hoe je jouw Google Mijn Bedrijf-pagina kunt gebruiken om klanten te bereiken

Je Google Mijn Bedrijf-pagina is een krachtig marketinginstrument om klanten aan te trekken en te behouden.
Hier zijn enkele manieren waarop je jouw pagina optimaal kunt benutten:

1. Voeg actuele informatie over services, openingstijden en aanbiedingen toe om klanten aan te trekken.

Zorg ervoor dat alle informatie op jouw Google Mijn Bedrijf-pagina up-to-date is. Dit omvat details over jouw services, openingstijden, en eventuele aanbiedingen of acties. Potentiële klanten zullen deze informatie bekijken voordat ze besluiten jouw bedrijf te bezoeken.

2. Maak gebruik van Google beoordelingen (google recensies) om een betrouwbare en positieve online reputatie op te bouwen.

Positieve beoordelingen door klanten zijn een belangrijke factor bij het aantrekken van nieuwe klanten. Zorg ervoor dat je actief om feedback van klanten vraagt en op hun recensies reageert.

3. Publiceer Google Posts om klanten op de hoogte te houden van belangrijke updates en promoties.

Google Posts zijn een geweldige manier om klanten op de hoogte te houden van nieuws, evenementen en promoties. Maak gebruik van deze functie om je merk onder de aandacht te brengen en om klanten terug te laten keren.

4. Verifieer het bedrijf op Google om alle functies van Google Mijn Bedrijf te gebruiken.

Door je bedrijf te verifiëren op Google, krijg je toegang tot alle functies van Google Mijn Bedrijf. Dit geeft je de mogelijkheid de informatie op jouw pagina te beheren en optimaal te benutten.

5. Maak gebruik van Google Maps om klanten de weg naar het bedrijf te wijzen en verkeer te analyseren.

Google Maps is een geweldige manier om klanten de weg naar jouw bedrijf te wijzen. Zorg ervoor dat jouw locatie gegevens correct zijn ingevuld en analyseer verkeerspatronen om strategische beslissingen te nemen.

Tip: “zorg ervoor dat uw locatiegegevens zowel op uw google bedrijfspagina als op uw website dezelfde zijn”

Het beheren van meerdere locaties op jouw Google Mijn Bedrijf-pagina

Als een bedrijf meerdere locaties heeft, is het belangrijk om deze efficiënt te beheren op de Google Mijn Bedrijf-pagina.
Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 • Gebruik locatiegroepen:
  Dit is een handige functie waarmee je meerdere locaties tegelijk kunt beheren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende groepen maken op basis van regio of bedrijfsonderdeel.
 • Maak een spreadsheet:
  Om tijd te besparen, kan het handig zijn om alle locatiegegevens in een spreadsheet te plaatsen en deze vervolgens te importeren in Google Mijn Bedrijf.
 • Voeg locaties één voor één toe:
  Voeg de locaties één voor één toe, zodat je elk profiel afzonderlijk kunt optimaliseren voor zoekopdrachten.
 • Zorg voor consistentie:
  Zorg ervoor dat de bedrijfsinformatie en uitstraling consistent zijn tussen de verschillende locaties.
 • Maak gebruik van Google Insights:
  Met deze tool kun je de prestaties van verschillende locaties analyseren en de strategie waar nodig aanpassen.

Door het efficiënt beheren van meerdere locaties op de Google Mijn Bedrijf-pagina kun je ervoor zorgen dat potentiële klanten de juiste informatie vinden en je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden.

Google Mijn Bedrijf pagina

Adres of Locaties: Wanneer wel of niet vermelden in je google mijn bedrijf profiel?

Het vermelden van het bedrijfsadres op een Google Mijn Bedrijf-pagina is belangrijk voor lokale SEO. Dit zal ervoor zorgen dat het bedrijf in de lokale zoekresultaten verschijnt. Het vermelden van het adres heeft echter enkele voor- en nadelen.
Hieronder worden enkele situaties besproken waarin het wel of niet vermelden van het adres raadzaam is.

Wanneer wel een adres vermelden?

 • Als het bedrijf een fysieke locatie heeft waar klanten regelmatig naartoe komen.
 • Als het bedrijf een winkel, kantoor of werkplaats heeft waar klanten producten kunnen kopen of diensten kunnen afnemen.
 • Als het bedrijf klanten uit de omgeving wil aantrekken.

Wanneer geen adres vermelden?

 • Als het bedrijf geen fysieke locatie heeft.
 • Als het bedrijf een online webshop is en geen fysieke locatie heeft waar klanten naartoe kunnen komen.
 • Als het bedrijf service biedt in verschillende regio’s en geen fysieke locaties heeft.
 • Als het bedrijf privacy- of veiligheidsredenen heeft om het adres niet te vermelden.

Als het bedrijf meerdere locaties heeft, kan elke locatie afzonderlijk worden vermeld. Dit zorgt voor een hogere zichtbaarheid in lokale zoekopdrachten en biedt klanten de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.

Verifieer het bedrijf op Google om alle functies van Google Mijn Bedrijf te kunnen gebruiken, waaronder het vermelden van adresgegevens.

Strategieën om een succesvolle Google Mijn Bedrijf-pagina te creëren

Als bedrijf zijnde is het belangrijk om een goed geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf-pagina te hebben.
Hieronder hebben we enkele strategieën op een rij gezet om een succesvolle Google Mijn Bedrijf-pagina te creëren:

 • Vul de pagina volledig in:
  Het is belangrijk om alle belangrijke informatie over het bedrijf correct en volledig op de Google Mijn Bedrijf-pagina in te vullen.
  Dit omvat bedrijfsnaam, adresgegevens, openingstijden en contactgegevens.
 • Stimuleer klanten om recensies (beoordelingen) te plaatsen: Reviews verzamelen!
  Klantenrecensies zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle Google Mijn Bedrijf-pagina.
  Vraag klanten daarom om een review achter te laten na een positieve ervaring met het bedrijf. 
 • Deel regelmatig updates en nieuwtjes:
  Plaats regelmatig updates en nieuwtjes op de Google Mijn Bedrijf-pagina zodat klanten op de hoogte blijven van het bedrijf.
  Ook dit kan bijdragen aan positieve reviews en betrokkenheid van klanten.
 • Gebruik Google Posts:
  Maak gebruik van Google Posts om promoties en speciale aanbiedingen te delen met klanten.
  Dit kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.
 • Analyseer de prestaties van de pagina:
  Gebruik de inzichten die Google Mijn Bedrijf biedt om de prestaties van de pagina te analyseren, zoals het aantal weergaven, de click-through rate en de reviews. Pas de strategie waar nodig aan op basis van deze gegevens.

Met deze strategieën kun je een succesvolle Google Mijn Bedrijf-pagina creëren en de online vindbaarheid en betrokkenheid van klanten vergroten.

Conclusie

Als bedrijf is het essentieel om een Google Mijn Bedrijf Account te hebben. Hiermee zorg je ervoor dat jouw bedrijf veel makkelijker via Google wordt gevonden in lokale zoekopdrachten en kun je direct belangrijke bedrijfsinformatie delen met potentiële klanten.

Met een Google Bedrijfsprofiel kun je meerdere Google Mijn Bedrijf-pagina’s beheren en heb je toegang tot belangrijke tools zoals Google Analytics en Google Ads (Online Advertenties).
Door jouw Google Mijn Bedrijf-pagina te optimaliseren en klantbeoordelingen te beheren, kun je online vindbaarheid verbeteren, betere online resultaten behalen en meer klanten aantrekken.

Met de juiste strategieën en analyse kun je een succesvolle Google Mijn Bedrijf-pagina creëren en jouw online aanwezigheid versterken.

Indien u vragen hebt of het aanmaken van uw google bedrijfspagina liever aan ons wenst over te laten, neem gerust contact met ons op:

Aarzel niet ons om te contacteren als u vragen of opmerkingen hebt.

 
Bericht delen