Kennisbank - van A tot Z
We mikken op een langdurige samenwerking en dat kunnen we
enkel bereiken, als we u helpen om succesvol te worden”
Bounce rate
Bounce rate is een term die wordt gebruikt om het percentage bezoekers te meten dat een website verlaat na slechts één pagina te hebben bekeken.
Het is een van de belangrijkste statistieken die worden gebruikt om het succes van een website te meten, omdat het aangeeft hoe goed het in staat is om zijn bezoekers te binden en te houden.
Een hoog bouncepercentage betekent dat bezoekers niet vinden wat ze zoeken op de website, en snel vertrekken.
Een laag bouncepercentage geeft aan dat bezoekers vinden wat ze nodig hebben en op de website blijven.
BTW-nummer
Een btw-nummer een uniek nummer dat wordt toegekend aan btw-plichtige ondernemers in België. Het wordt gebruikt om te voldoen aan de btw-registratie- en aangiftevereisten en om btw-aftrek te claimen op zakelijke aankopen. Het is verplicht voor btw-plichtige ondernemers om een btw-nummer te hebben.
Exit Rate
Exit Rate is een maatstaf voor het percentage bezoekers van een website die de website verlaten zonder andere pagina’s te bekijken of enige andere actie op de website te ondernemen.
Hoe wordt exit rate berekend?
Exit rate wordt berekend door het aantal bezoekers dat de website verlaat na slechts één pagina te hebben bekeken, te delen door het totale aantal bezoekers van de website.
Het is dus een belangrijke maatstaf voor website-eigenaren, omdat het kan aangeven hoe boeiend en relevant de website is voor de bezoekers.
E-mail marketing
E-mailmarketing is het proces van het gebruik van e-mail om producten of diensten te promoten, relaties met klanten op te bouwen of nieuwe klanten te werven.
Dit kan omvatten het versturen van nieuwsbrieven, aanbiedingen, promocodes of andere soorten content naar mensen die zich hebben aangemeld voor een e-mailingslijst of die zich hebben geregistreerd op een website.
E-mail marketing is belangrijk omdat het een effectief middel is om op een persoonlijke manier te communiceren met klanten en prospecten. Het kan worden gebruikt om het merkbewustzijn te verhogen, om verkoop te genereren en om klantrelaties op te bouwen.
E-mail marketing is ook een kosteneffectief middel, omdat het goedkoper is dan andere vormen van marketing. Bovendien kan het gemakkelijk worden gemeten, zodat je de effectiviteit van je campagnes kunt beoordelen en aanpassen.
Google ads
Google Ads is een online advertising platform van Google waarmee adverteerders hun producten en diensten kunnen promooten via Google en op het internet.
Adverteerders kiezen bepaalde zoekwoorden waarop ze gevonden willen worden en betalen dan een bepaald bedrag wanneer gebruikers op hun advertenties klikken (pay-per-click, of PPC).
Advertenties kunnen verschijnen in de zoekresultaten van Google, op websites van Google-partners, of op andere websites via het Google Display Network.
Google Ads biedt ook verschillende andere advertentiemogelijkheden, zoals display-advertenties, video-advertenties, en app-advertenties.
Google Analytics
Google Analytics is vooral gericht op het meten en volgen van websiteverkeer.
Het kan worden gebruikt voor het volgen en analyseren van websitebezoeken, paginaweergaven, bouncepercentage en andere statistieken met betrekking tot gebruikersgedrag.
Deze gegevens kunnen worden gebruikt om beslissingen te nemen over websiteontwerp, inhoud en marketing.
Google mijn bedrijf account
Google Mijn Bedrijf is een essentieel onderdeel van marketing voor kleine bedrijven.
Door de tools en functies van Google te gebruiken, kunnen bedrijven een profiel voor hun bedrijf maken, recensies en beoordelingen beheren, foto’s en video’s toevoegen, websitestatistieken bijhouden en meer.
Door gebruik te maken van de kracht van Google Mijn Bedrijf, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid online verbeteren en hun klantenbestand uitbreiden.
Google Search Console
Google Search Console is vooral gericht op het bewaken en optimaliseren van de zichtbaarheid van een website in zoekmachines. Het kan worden gebruikt om bij te houden hoe vaak een website wordt weergegeven in de zoekresultaten, de ranking van de pagina’s en mogelijke fouten die de prestaties van de website in de zoekmachineresultaten kunnen beïnvloeden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te bepalen op welke zoekwoorden men zich moet richten, hoe men webpagina’s kan optimaliseren en andere strategieën om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren.
IP-adres: Wat is dat?
Een IP-adres (Internet Protocol-adres) is een uniek nummer dat is toegewezen aan elk apparaat dat is aangesloten op het internet. Het wordt gebruikt om te communiceren met andere apparaten op het internet en om te bepalen waar informatie naartoe moet worden verzonden. Een IP-adres bestaat uit een reeks van cijfers, bijvoorbeeld “192.168.0.1”, die kan worden gebruikt om het apparaat te identificeren en te localiseren op het internet.
IP-adres achterhalen
Er zijn een aantal manieren waarop je je IP-adres kunt achterhalen:
- Op een Windows-computer kun je het opzoeken via het opdrachtprompt:
- Klik op het Start-menu en typ “opdrachtprompt” in het zoekvak.
- Klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en kies “Als administrator uitvoeren”.
- In het opdrachtpromptvenster, typ “ipconfig” en druk op Enter.
- Je IP-adres wordt weergegeven naast “IPv4-adres”.
- Op een Mac kun je het opzoeken via het terminal:
- Klik op het Apple-menu en kies “Systeemvoorkeuren”.
- Klik op “Netwerken” en selecteer vervolgens “Wi-Fi” in het linkermenu.
- Klik op “Geavanceerd” en kies vervolgens het “TCP/IP”-tabblad.
- Je IP-adres wordt weergegeven naast “IP-adres”.
Je kunt ook een website bezoeken die je IP-adres weergeeft, zoals https://www.whatismyip.com/ of https://www.myip.com/. Als je deze website bezoekt vanaf je computer, wordt je IP-adres weergegeven op de website.
Als je verbonden bent met een router, kun je ook het IP-adres van de router opzoeken door naar de administratiepagina van de router te gaan. De procedure hiervoor kan verschillen per router, maar meestal kun je het IP-adres opzoeken door naar de instellingen van het netwerk te gaan of door het IP-adres van de router in te voeren in een webbrowser.
Landingspagina
Een landingspagina is een webpagina die speciaal is ontworpen om de aandacht van een bezoeker te trekken en tot een bepaalde actie aan te zetten. Zij bevat meestal een kort overzicht van het aangeboden product of de aangeboden dienst en een call-to-action knop om de bezoeker aan te moedigen een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het downloaden van een bestand.
Landingspagina’s worden vaak gebruikt in online marketingcampagnes om conversies en verkoop te verhogen.
Lokale SEO optimalisatie
Lokale SEO is de optimalisatie van uw online aanwezigheid om meer klanten uit uw omgeving aan te trekken. Het gaat om het optimaliseren van uw website, social media profielen en online vermeldingen om uw bedrijf online beter zichtbaar te maken.
Door uw site te optimaliseren voor lokale zoek opdrachten, kunt u uw kansen vergroten om gevonden te worden door potentiële klanten die zoeken naar bedrijven zoals het uwe in hun lokale omgeving.
Nieuwsbrieven
Een nieuwsbrief is een e-mail met informatie over een bepaald onderwerp, die vaak op regelmatige basis naar abonnees wordt verzonden.
Nieuwsbrieven bevatten meestal inhoud zoals nieuws, productupdates, educatief materiaal en andere interessante informatie.
Nieuwsbrieven zijn handig om abonnees op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen een bepaald vakgebied of organisatie.
Responsive design
Responsive webdesign is een techniek die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een website goed te bekijken is op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, tablets en smartphones.
Robots.txt file
Het robots.txt-bestand is een tekstbestand dat wordt gebruikt om te communiceren met webcrawlers en andere webrobots. Het wordt gebruikt om instructies te geven over hoe een website moet worden gecrawld en geïndexeerd door de robots. Het kan worden gebruikt om te bepalen welke pagina’s worden geïndexeerd en welke niet, of om andere instructies te geven, zoals de locatie van een sitemap.
Sitemap
Een sitemap is een bestand dat een overzicht geeft van de inhoud en structuur van een website voor zoekmachine crawlers. Het helpt zoekmachines om de websitestructuur en de pagina’s op de website te begrijpen.
De sitemap bevat doorgaans informatie zoals paginatitels, URL’s, metagegevens en wanneer de pagina voor het laatst is bijgewerkt.
Sitemaps helpen zoekmachines om websites beter te indexeren, zodat gebruikers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken op die sites.