Top 13 fouten bij het maken van een website

Het maken van een website is een belangrijke stap in de marketing van uw bedrijf. Als u echter niet de tijd neemt om een goed ontworpen en functionele site te maken, kunt u enkele veelvoorkomende fouten maken die uw reputatie en uw bedrijfsresultaten kunnen schaden. Hier zijn zeven van de meest voorkomende websitefouten om op te letten:

1. Geen duidelijk doel of doel voor de website hebben

Om een succesvolle website te hebben, is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben.
Zonder doel kan het lastig zijn om te bepalen wat je met je website wilt bereiken en hoe je dat het beste kunt doen. Bovendien kan het hebben van geen specifiek doel leiden tot tijd- en geldverspilling bij het ontwikkelen en op de markt brengen van de website.

Er zijn tal van redenen waarom u een website zou willen of nodig hebben. Enkele veelvoorkomende redenen zijn het willen creëren van een online aanwezigheid voor een bedrijf, het verstrekken van informatie over een product of dienst of het online verkopen van producten of diensten.

Wat uw reden voor het maken van een website ook is, het is belangrijk om vroeg in het proces uw doel te definiëren.

Door uw doel te bepalen, kunt u bepalen welk type website u nodig heeft, de inhoud die u wilt opnemen en het ontwerp van uw site.

2. Doelgroep niet goed genoeg kennen

Wanneer u een website maakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze is afgestemd op uw doelgroep. Als u niet weet wie uw doelgroep is, of als u ze niet goed genoeg begrijpt, maakt u waarschijnlijk cruciale fouten die u klanten kunnen kosten.

Het is belangrijk om je doelgroep te kennen bij het maken van een website. Zonder deze kennis maakt u waarschijnlijk fouten die het succes van uw website kunnen beïnvloeden.

Als u een website heeft met een specifieke niche, zoals gezondheids- of huisverbeteringsproducten, doe dan uw onderzoek om erachter te komen wat voor soort mensen tot uw doelgroep behoren. U moet hun leeftijd, geslacht, interesses en meer weten om inhoud en ontwerp te maken die hen aanspreekt.

3. Doel groep uit het oog verliezen

Wanneer je een website start, is het belangrijk om je doelgroep voor ogen te houden. Als je dat niet doet, kun je gemakkelijk een van de volgende fouten maken:

1. Focus op jezelf in plaats van op je klanten. Wanneer u een website maakt, moet het allemaal over uw klanten gaan en wat ze willen. Wat zijn hun behoeften en hoe kun je daarin voorzien? Hoe kun je hun ervaring verbeteren? Zorg ervoor dat je in hun schoenen staat!

2. Geen onderzoek doen. Voordat je begint met het ontwerpen of bouwen van je website, is het belangrijk om wat onderzoek te doen naar je doelgroep en waar ze naar op zoek zijn. Wat zijn hun interesses? Wat zijn hun behoeften? Wat willen ze van een website? Ontdek zoveel als je kunt, zodat je de best mogelijke website voor hen kunt maken.

3. Aannames doen over uw klanten. Ga er niet vanuit dat uw klanten hetzelfde zijn als u! Je hebt geen idee! Ze kunnen andere behoeften, vereisten hebben of totaal anders zijn dan jij. Maak dus geen aannames over uw klanten en hoe zij met uw website zullen omgaan.

4. Onduidelijk website structuur

Als het gaat om website-ontwerp, is duidelijkheid de sleutel. Helaas zijn veel websites rommelig en verwarrend, waardoor het voor gebruikers moeilijk is om te vinden wat ze zoeken. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om uw website op een duidelijke en beknopte manier te structureren.

Een van de grootste fouten die mensen maken bij het maken van een website is niet vooruit plannen. Dit leidt vaak tot een ongeorganiseerde en verwarrende websitestructuur, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers.

Neem bij het ontwerpen van uw website de tijd om uw pagina\’s te plannen en een sitemap te maken. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat uw website goed georganiseerd en gemakkelijk te navigeren is.

5. Een website maken die niet gebruiksvriendelijk is

Als het gaat om website-ontwerp, maken veel ondernemers dezelfde fouten. Helaas kunnen deze fouten er vaak toe leiden dat een website niet gebruiksvriendelijk is.
Hier zijn de top 3 fouten die je moet vermijden bij het maken van een website:

1) Geen rekening houden met de gebruikerservaring. Houd bij het ontwerpen van een website altijd rekening met de gebruiker.
Wat willen of moeten ze doen op uw site? Hoe kun je hun ervaring zo gemakkelijk en plezierig mogelijk maken?

2) De site te rommelig maken. Weersta de drang om alles op je homepage te proppen.
Minder is meer – focus op het creëren van een strak en beknopt ontwerp waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

3) Te veel lettertypen en kleuren gebruiken. Nogmaals, eenvoud is de sleutel als het gaat om webdesign.
Te veel lettertypen en kleuren kunnen voor gebruikers overweldigend en verwarrend zijn.

6. Website laadt te traag

Bij het maken van een website is het belangrijk om in gedachten te houden dat snelheid de sleutel is. In de wereld van vandaag zijn mensen gewend aan onmiddellijke resultaten, en een trage website zal gebruikers alleen maar frustreren en ervoor zorgen dat ze vertrekken. Bovendien kan een website die langzaam laadt, uw SEO-ranking schaden.

7. Branding / huisstijl

Een van de grootst fout die bedrijven vaak maken bij het maken van een website, is dat ze geen duidelijke merk- of stijlgids hebben om te volgen.
Zonder een samenhangend merk ziet uw website eruit als een niet-overeenkomende verzameling van verschillende lettertypen, kleuren en ontwerpen.
Dit kan erg verwarrend zijn voor bezoekers en uw bedrijf er onprofessioneel uit laten zien.

8. Website niet SEO laten optimaliseren

Wanneer u een website maakt, wilt u dat deze wordt gevonden door mensen die zoeken naar de producten of diensten die u aanbiedt.
Veel bedrijfseigenaren dezelfde fout: ze richten zich niet op het optimaliseren van hun website voor SEO. Dit kan leiden tot een aantal nadelen, waaronder verloren websiteverkeer/potentiële klanten en verkopen.

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is het proces om de positie van een website in zoekmachines te verbeteren. Dit kan op verschillende manieren, waaronder het optimaliseren van de website voor bepaalde zoekwoorden en het optimaliseren van de structuur en inhoud van de website.

3 zaken die uw vindbaarheid negatief beïnvloeden:

1. Geen gebruik maken van zoekwoorden in uw inhoud: Wanneer u uw website maakt, neemt u zoekwoorden op in de inhoud om mensen te helpen u te vinden bij zoekopdrachten.

2. Geen titels en beschrijvingen voor uw pagina\’s gebruiken: Titels en beschrijvingen worden weergegeven op pagina\’s met zoekresultaten van zoekmachines, dus zorg ervoor dat ze pakkend en informatief zijn om mensen naar binnen te lokken.

3. Geen sitemap gebruiken: Een sitemap is een geweldige manier voor zoekmachines om de pagina\’s van uw website te indexeren, dus zorg ervoor dat er een op uw site is opgenomen.

Hoe werkt SEO?  We vertellen u graag alles wat u hierover moet weten!

9. Het verkeerd website bouwplatform kiezen 

Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar om een website te maken, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.
Het is belangrijk om degene te kiezen die past bij uw behoeften en de doelstellingen van uw bedrijf.

Deze beslissing kan moeilijk zijn, omdat er veel opties beschikbaar zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om de juiste beslissing voor uw website te nemen, is het belangrijk om de verschillende soorten platforms te begrijpen die beschikbaar zijn en de fouten die mensen vaak maken bij het gebruik ervan.

Een van de meest populaire soorten websiteplatforms zijn CMS\’en of contentmanagementsystemen. Met een CMS kunt u de inhoud op uw website maken en beheren zonder enige codeerervaring. Niet alle CMS\’en zijn echter gelijk gemaakt – sommige zijn gebruiksvriendelijker dan andere, terwijl andere meer functies of flexibiliteit bieden. Het is belangrijk om verschillende CMS\’en zorgvuldig te onderzoeken voordat u beslist welke voor u geschikt is.

10. Geen tijd of geld willen investeren

Als je niet bereid bent om er tijd en moeite in te steken, begin er dan niet aan. Je zult teleurgesteld zijn als je geen kwaliteitsontwerp hebt. Een professional weet hoe hij ervoor kan zorgen dat uw site er geweldig uitziet en naar behoren functioneert op alle apparaten.

11. Website niet goed genoeg beveiligen tegen virussen en malware

Er zijn een paar zeer belangrijke dingen om te onthouden bij het maken van een website. Een van de belangrijkste is ervoor te zorgen dat uw site is beschermd tegen virussen en malware. Veel mensen maken echter veelvoorkomende fouten die hun site kwetsbaar kunnen maken.

12. Website online plaatsen zonder de werking van de website te testen

Wanneer je een website lanceert, is het belangrijk om alles te testen voordat je live gaat. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot een aantal fouten die later kostbaar en tijdrovend kunnen zijn om te herstellen

13. Stoppen aan de website te werken nadat deze live is

Een website is nooit af en het maken van een website is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, van het ontwerp tot de functionaliteit.
Helaas maken veel mensen fouten bij het maken van hun website, wat op den duur tot veel problemen kan leiden.

Een van de grootste fouten die mensen maken, is het stoppen van het werk aan hun website nadat deze live is gegaan. Dit kan tot allerlei problemen leiden, zoals fouten die niet worden opgelost en het onvermogen om wijzigingen of updates aan te brengen.

 

Bericht delen