Wat is een landingspagina?

Veel mensen weten wat een homepage is. Maar wat is een landingspagina precies?
In dit artikel kom je alles erachter van deze pagina’s, van bezoekers tot klanten, websites en meer.

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een webpagina waar bezoekers op terechtkomen nadat ze op een advertentie of link in een e-mail of social media post hebben geklikt. Het doel van een landingspagina is om elke bezoeker om te zetten in een klant.

Een landingspagina is een digitale ruimte waar gasten een actie kunnen ondernemen. Het kan een landingspagina zijn voor een product, dienst of een evenement. Een landingspagina wordt gebruikt om uw merk, de voordelen van uw dienst of product en de prijs te introduceren. Het is ontworpen om u een specifiek resultaat te geven.

Het verschil tussen een hoofdpagina en een landingspagina?

De meest voorkomende pagina’s zijn de hoofdpagina en de landingspagina’s. Maar wat is het verschil tussen hen? En welke moet jij hebben voor jouw website?

De hoofdpagina is het startpunt voor elke webpagina. Het is meestal een eenvoudige pagina waar, een paar alinea’s over uw bedrijf en een paar links naar andere pagina’s op jouw site. Het belangrijkste doel van de homepage is om de doelgroep kennis te laten maken met uw website en hun interesse aan te wakkeren om deze verder te verkennen.

Bestemmingspagina’s (landingspagina’s) zijn anders dan de hoofdpagina. Hun primaire doel is om specifieke mensen een specifieke actie te laten ondernemen, zoals zich aanmelden voor een nieuwsbrief, een product kopen of doorklikken naar een andere pagina op uw site. Het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk afleiding is, zodat de bezoekers die binnenkomen zich volledig focussen op de aanbieding.

Net zoals op een homepage, is het doel meer consumenten, maar er wordt op een andere manier naar dit doel toe gewerkt.

Waarom heb je een landingspagina nodig?

Als het gaat om online marketing, is een landingspagina één van de belangrijkste tools die je kunt gebruiken. Maar waarom heb je er één nodig?

Landingspagina’s zijn essentieel omdat u zich op één cruciaal doel kunt concentreren en het mensen zo gemakkelijker maakt om dat doel te bereiken. Als u mensen een vlucht bij uw luchtvaartmaatschappij wilt laten boeken, moet u een landingspagina maken die de voordelen van het boeken bij uw luchtvaartmaatschappij laat zien en deze rechtstreeks naar de website van uw luchtvaartmaatschappij linken.

Een landingspagina is nodig om meer relevante klanten te bereiken. Om de info te optimaliseren en af te stemmen op de wensen van de bezoekers die binnenkomen, zodat ze niet moeten nadenken of zoeken en minder afhaken. Het is dan ook makkelijker om de vragers te overtuigen en worden zo ook advertentiekosten bespaard.

Wat zijn de voordelen van een landingspagina?

De voordelen van een landingspagina zijn talrijk en kunnen elk bedrijf of organisatie helpen hun zichtbaarheid te vergroten, leads te genereren en hun klantenbestand uit te breiden. Landingspagina’s zijn ontworpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen aan te trekken met een aantrekkelijk aanbod of product.

Enkele van de belangrijkste voordelen van een landingspagina zijn:

 1. Verhoogde zichtbaarheid: 
  Landingspagina’s worden gemakkelijk gevonden door zoekmachines en andere webbronnen. Dit vergroot de zichtbaarheid en brengt meer bezoekers naar uw site.
 2. Meer verkeer: 
  Landingspagina’s zijn ontworpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken, waardoor het aantal bezoekers van uw site toeneemt.
 3. Verhoogde Lead Generation: 
  Landingspagina’s kunnen worden gebruikt om contactinformatie van potentiële klanten vast te leggen. Dit leidt tot meer leadgeneratie en een groter klantenbestand.
 4. Verhoogde conversiepercentages: 
  Landingspagina’s zijn ontworpen om bezoekers aan te moedigen actie te ondernemen, of het nu gaat om het invullen van een contactformulier, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het kopen van een product. Dit leidt tot een hoger conversiepercentage, wat resulteert in meer verkopen. 
 5. Verbeterde gebruikerservaring: 
  Landingspagina’s zijn ontworpen om een naadloze gebruikerservaring te bieden met een aantrekkelijk ontwerp, eenvoudige navigatie en duidelijke oproepen tot actie. Dit verhoogt de kans dat bezoekers de gewenste actie ondernemen.

Wanneer heb je een landingspagina nodig?

U heeft een landingspagina nodig wanneer u contactgegevens van potentiële klanten wilt verzamelen of een specifiek product, dienst of evenement wilt promoten.

Wat mag niet ontbreken op een landingspagina?

Op de bestemmingspagina mag geen belangrijke informatie ontbreken, zoals de prijs, beschrijving en één call-to-action van het product of dienst. Een call-to-action is een knop of link die speciaal gemaakt is om bezoekers te leiden naar een andere webpagina voor de volgende stap of het eindresultaat. De landingspagina moet ook een aantrekkelijke lay-out en vormgeving hebben.

Er mag geen navigatie mogelijk zijn maar het moet wel, duidelijk, simpel en overzichtelijk overkomen. Kort en krachtige informatie helpt de aandacht van de bezoekers te houden.

We moeten het vertrouwen winnen van de consument en daarom moet de boodschap aansluiten bij de adwords.

Recensies helpen het bedrijf door externe feedback en reviews te geven maar ook om anderen mensen referenties te geven en hun te overtuigen om actie te nemen. Natuurlijk gaat dit ook gepaard met een contactformulier dat nodig is om vragen te kunnen stellen of opmerkingen te geven. Tegelijkertijd krijg je zo ook de contactgegevens van de bezoeker.

Hoe krijg je bezoekers op je landingspagina?

Er zijn een paar methodes die u kunt gebruiken om meer vindbaarheid naar uw bestemmingspagina te krijgen. Een manier is om een link in uw e-mailhandtekening op te nemen. Een andere manier is om een link op je social media profielen te plaatsen. U kunt ook een link opnemen in uw blogberichten of de voettekst van waar informatie op de pagina te vinden is van jouw business. Dat is een herkenbare positie.

Conclusie: wat is een landingspagina

Kortom, een landingspagina is een belangrijk onderdeel van elke online marketingstrategie. Door een pagina te maken die speciaal is ontworpen om bezoekers om te zetten in consumenten, kunt u uw kansen op succes vergroten. Vergeet niet om jouw pagina eenvoudig en gefocust te houden en gebruik overtuigende taal om uw bezoekers aan te moedigen actie te ondernemen.

Bericht delen