Zoektermen onderzoek

Ontdek met welke zoektermen
uw website SEO optimaliseert moet worden voor betere online vindbaarheid

Wat is zoektermen onderzoek?

Een zoektermenonderzoek, ook bekend als een zoekwoordenonderzoek, is een proces waarbij zoektermen worden geïdentificeerd en geanalyseerd die mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie, producten of diensten op zoekmachines zoals Google.

 Er wordt ook gekeken naar gerelateerde zoekwoorden en onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep.

Doel zoektermen onderzoek?

Het doel van een zoektermenonderzoek is om inzicht te krijgen in de specifieke zoekwoorden en zoekfrases die potentiële bezoekers gebruiken om je website hier beter op te optimaliseren.

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Ontdek de zoektermen die uw doelgroep gebruikt
wanneer ze online opzoek zijn naar diensten
of producten die u aanbiedt 

 • Specifieke zoekwoorden en zinnen die mensen gebruiken om informatie te vinden op zoekmachines zoals Google.
 • Gerelateerde zoekwoorden en onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf en doelgroep.
 • Zoekvolume van deze zoekwoorden, oftewel hoe vaak er per maand gezocht wordt op deze woorden.
 • Relevante zoekwoorden bepalen voor jouw bedrijf en doelgroep.
 • Optimaliseren van je website en content met de gevonden zoekwoorden.
 • Genereren van meer verkeer naar je website en verhogen van je online vindbaarheid.

Zoekwoordenonderzoek is een proces waarbij je onderzoekt welke zoekwoorden mensen gebruiken om informatie te vinden op zoekmachines zoals Google.

Een zoektermenonderzoek is van cruciaal belang voor SEO, omdat het je inzicht geeft in welke zoekwoorden en zoekfrases jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar informatie. Door deze zoektermen te identificeren en te implementeren in je website-inhoud en metatags, kun je de relevantie van je website vergroten en beter ranken in zoekmachines. Een goed zoektermenonderzoek helpt je om gerichte content te maken die aansluit bij de zoekintentie van gebruikers, wat resulteert in een betere zichtbaarheid en meer organisch verkeer.

Om te bepalen welke zoektermen het meest relevant zijn voor jouw website, is het belangrijk om de zoekintentie van je doelgroep te begrijpen. Analyseer de context van de zoekwoorden en identificeer welke zoektermen het beste aansluiten bij de producten, diensten of informatie die je aanbiedt. Kijk ook naar het zoekvolume en de concurrentie van de zoektermen. Zoektermen met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie bieden vaak goede kansen om je te onderscheiden.

Het is raadzaam om een combinatie van long-tail zoektermen en brede zoektermen te gebruiken. Long-tail zoektermen zijn specifieker en hebben vaak minder concurrentie, waardoor je beter kunt ranken en gerichtere bezoekers kunt aantrekken. Brede zoektermen hebben een hoger zoekvolume, maar ook meer concurrentie. Door een mix van beide typen zoektermen te gebruiken, kun je zowel gericht verkeer aantrekken als een breder publiek bereiken.

Ja, het is belangrijk om je zoektermenonderzoek regelmatig bij te werken. Het zoekgedrag van gebruikers evolueert voortdurend, evenals de concurrentie in de zoekresultaten. Door regelmatig je zoektermenonderzoek bij te werken, kun je nieuwe trends en kansen identificeren en je SEO-strategie aanpassen. Blijf op de hoogte van veranderingen in zoekgedrag, nieuwe zoekwoorden en de prestaties van je concurrenten om je website continu te optimaliseren en je SEO-score te verbeteren.

Als je een lokaal bedrijf hebt of je richt op een specifieke geografische locatie, is het zeker de moeite waard om lokale zoektermen op te nemen in je zoektermenonderzoek. Dit kunnen zoektermen zijn zoals "restaurants in Amsterdam" of "loodgieter Den Haag". Door lokale zoektermen op te nemen, kun je je richten op gebruikers die specifiek op zoek zijn naar producten of diensten in jouw regio, waardoor de kans op conversie toeneemt.

Om je zoektermen effectief te implementeren op je website, is het belangrijk om ze op natuurlijke wijze in je content te verwerken. Zorg ervoor dat je zoektermen voorkomen in je paginatitels, metabeschrijvingen, kopteksten en de hoofdtekst van je pagina. Maar wees voorzichtig met overmatig gebruik van zoektermen, omdat dit als spam kan worden gezien. Richt je in plaats daarvan op het creëren van waardevolle en relevante content die aansluit bij de zoekintentie van gebruikers.

Ja, seizoensgebonden zoektermen zijn belangrijk om in overweging te nemen tijdens een zoektermenonderzoek. Sommige industrieën of producten hebben piekmomenten op bepaalde tijden van het jaar, zoals kerstcadeaus of zomervakanties. Door te begrijpen welke zoektermen populair zijn tijdens bepaalde seizoenen, kun je je content en marketinginspanningen hierop afstemmen en profiteren van de verhoogde vraag.

Om de resultaten van je zoektermenonderzoek te meten, kun je gebruikmaken van tools zoals Google Analytics. Hiermee kun je het organisch verkeer naar je website volgen, evenals de posities in de zoekresultaten voor specifieke zoektermen. Monitor je rangschikkingen, het verkeer dat je ontvangt en de conversies die voortkomen uit je zoektermen. Op deze manier kun je de effectiviteit van je zoektermen en SEO-inspanningen evalueren en eventuele aanpassingen maken om je prestaties verder te verbeteren.

Zoekwoorden onderzoek kosten

Extra functionaliteiten toevoegen is ook mogelijk.
Laat ons gerust weten welke functionaliteiten u wenst te laten toevoegen!

Basis

Geschikt voor startende ondernemers die met één klik de nodige informatie willen geven.

95

Exclusief btw
 • 20-50 zoek volume per maand
 • Laag competitie
 • 10 zoektermen
Contacteren
5-10 pagina website
Geschikt middel/grote bedrijven die veel informatie op hun website willen hebben.

139

exclusief btw
 • 50-100 zoek volume per maand
 • Laag competitie
 • 10 zoektermen
Zie alle opties

Webshop laten bouwen

Geschikt voor online verkopers/ webshop eigenaars.

225

Exclusief btw
 • 100-500 zoekvolume per maand
 • Laag competitie
 • 10 zoektermen
Contacteren

Zoektermen onderzoek

We reageren op uw e-mail binnen 24u

Kennisbank

We helpen graag uw onderneming groeien met onze succesvolle tips.

Zoektermenonderzoek uitbesteden

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om hun zoektermenonderzoek uit te besteden. Hier zijn enkele belangrijke redenen:

 1. Expertise en ervaring:
  Zoektermenonderzoek vereist kennis en ervaring om effectief te kunnen worden uitgevoerd. Door het uitbesteden van deze taak aan een gespecialiseerd bureau of professional, profiteert een bedrijf van hun expertise en ervaring op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekwoordanalyse. Ze kunnen de meest relevante zoektermen identificeren die aansluiten bij de doelen en doelgroep van het bedrijf.

 2. Tijdsbesparing:
  Zoektermenonderzoek kan een tijdrovende taak zijn, vooral als het grondig en nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Door het uit te besteden, kan een bedrijf zijn interne middelen vrijmaken en zich richten op andere belangrijke taken en strategieën.

 3. Objectiviteit en nieuwe inzichten:
  Externe professionals kunnen een frisse blik werpen op de zoektermenstrategie van een bedrijf. Ze kunnen nieuwe inzichten en perspectieven bieden die mogelijk over het hoofd worden gezien door interne teams. Daarnaast kunnen ze objectiever zijn bij het selecteren van zoektermen, zonder de vooringenomenheid die soms kan ontstaan bij mensen die nauw betrokken zijn bij het bedrijf.

 4. Toegang tot tools en technologieën:
  Professionele zoektermenonderzoekers hebben vaak toegang tot geavanceerde tools en technologieën

Wat onderzoeken we precies?